Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για όλους όσους εμπλέκονται με το διαβήτη

Για όλους όσους εμπλέκονται με την αρρώστια του διαβήτη και την αναπηρία που προκαλεί: 

  • Οι κοινότητες των διαβητικών στην Ελλάδα αποδείχτηκαν ανίκανες να προσφέρουν ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη στους διαβητικούς συμπάσχοντες. Τα περιστατικά bullying σε διαδικτυακά fora πληθαίνουν. Κάποιοι φέρονται σαν αυθεντίες, ως "γιατροί" και έμπειροι "νοσηλευτές" του εαυτού τους,  σε διαβητικούς που έχουν προβλήματα στην ρύθμιση, τους βρίζουν, τους κοροιδεύουν και τους αποθαρρύνουν. Όλοι μιλούν χωρίς να σκεφτούν ότι οι συμπάσχοντες χρειάζονται  συμπαράσταση στο πρόβλημα της ρύθμισης ή/και της επιπλοκής που βιώνουν, αποδοχή, αγάπη και ήπια συμπεριφορά. Είναι ντροπή να μην καταλαβαίνουμε τις ανάγκες των άλλων γύρω μας, να τους παρεξηγούμε και να τους κρίνουμε βουτηγμένοι μέσα στην άγνοιά μας. Άνθρωποι που έχουν άλλο τύπο διαβήτη ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ρύθμισης του διαβήτη, λόγω κατάθλιψης, καρκίνου , ύπαρξης συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, επινεφριδιοπάθειας θέλουν προστασία από τις παράλογες απαιτήσεις κάθε λογής μικρόνοων, διαβητικών και γιατρών. Ενημερωθείτε, συμπάσχοντες, δείχνετε την βλακεία, την αμορφωσιά και τον ρατσισμό σας διαδικτυακά. Δυστυχώς ο σκοπός ύπαρξης των περισσότερων ομάδων είναι η διεκδίκηση οικονομικών διακυβευμάτων. Όχι η διεκδίκηση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να θυμήσω ότι αυτά είναι: το δικαίωμα στην τροφή, τη στέγη, τα φάρμακα, την εκπαίδευση, την εργασία, την αποδοχή, την προστασία της αξιοπρέπειας, το σεβασμό στα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, ακόμα και αν αυτά είναι διαφορετικά από τα δικά μας. Ναι, αυτό που κάνετε μυρίζει ρατσισμό προς όσους έχουν λιγότερες ευκαιρίες από σας, είναι φτωχοί και δεν μοιάζουν με σας.  
  • Η εκπαίδευση των διαβητικών στην Ελλάδα είναι θέμα αποκλειστικά των γιατρών. Οι γιατροί λαμβάνουν ενημέρωση από σεμινάρια φαρμακευτικών εταιριών. Λίγοι είναι οι γιατροί που ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις στον διαβήτη.  Η πλειοψηφία των γιατρών είναι προσηλωμένη σε απαρχαιωμένες θεραπείες, που είναι αναποτελεσματικές. Δεν είναι ενημερωμένοι για τις επιπλοκές και δεν ξέρουν να κάνουν κανέναν τακτικό έλεγχο. Δεν παραπέμπουν σε συναδέλφους τους, παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος ζωής, για να ξεφορτωθούν την ευθύνη. Έχουν πλήρη άγνοια των νοσημάτων συνοσηρότητας και δεν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν νέα συμπτώματα και παρατηρήσεις των διαβητικών πάνω στο σώμα τους και την ανταπόκριση στη θεραπεία. Θεωρούν τους ασθενείς από την αρχή non- compliant, ακόμα και αν κάποιος μάχεται για τη ζωή του. Δεν είναι ικανοί να προσφέρουν καμία συναισθηματική υποστήριξη, γιατί προφανέστατα "αυτό δεν ήταν μάθημα, που έπρεπε να περάσουν στην ιατρική σχολή" όπως απολογούνται, χαζογελώντας σε φιλικές συζητήσεις. Πολύ λίγο, για τόσους πολλούς.
Εννοείται ότι δεν τελείωσα εδώ και περιμένω σχόλια. Αλλά για όσους εμπλέκονται με το θέμα του διαβήτη..."σκασμός οι ρήτορες, πολύ μιλήσατε..."
CHALLENGE EVERYTHINGΣχόλια