Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρακτικές συμβουλές για το διαβήτη και τη ζέστη

Το να είσαι διαβητικός απαιτεί ισορροπία ανάμεσα στη ρύθμιση και την καθημερινότητα, εκπαίδευση και καθημερινή προσπάθεια. Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για μας, τους διαβητικούς και την αντιμετώπιση της ζέστης στη χώρα μας.
  • Ο διαβήτης κάνει δύσκολο για τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη ζέστη και τη υγρασία. Προφυλάξου από τον ήλιο και μην καίγεσαι σε μια ξαπλώστρα. Καλύτερα κινήσου ή κολύμπησε. 
  • Χρησιμοποίησε αντηλιακό, κάθε φορά που βγαίνεις εξω, το κάψιμο από ηλιακά εγκαύματα είναι μια σοβαρή φλεγμονή που ανεβάζει πυρετό και μπορεί να απαιτήσει φαρμακευτική αγωγή, που ανεβάζει τη γλυκόζη.
  • Η αφυδάτωση είναι κίνδυνος για τον διαβητικό γιατί ανεβάζει τη γλυκόζη αίματος. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση του οργανισμού με υγρά. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί με την εφίδρωση και τη διούρηση,  χάνεις ηλεκτρολύτες και ίσως νιώσεις ζαλάδα και εξάντληση
  • Μην χρησιμοποιείς αναψυκτικά τύπου κόλα με ζάχαρη και ισοτονικά ποτά, εκτός αν έχεις σίγουρα και υπογλυκαιμία. Ο καφές σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί διούρηση και συμπτώματα πρώτα υπερδιέγερσης και μετά εξάντλησης. Χρησιμοποίησε νερό με πάγο, αναψυκτικά με γλυκαντικά, χυμούς με πάγο.(υπολόγισε το φυσικό χυμό ως φρούτο και κάνε όση ινσουλίνη χρειάζεται.)
  • Απόφυγε την υπογλυκαιμία, κάνοντας περισσότερες μετρήσεις, αν είναι ανάγκη. Ο διαβητικός μπορεί να εύκολα να μπερδέψει ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, την εφίδρωση, με την εφίδρωση  της ζέστης και της θερμοπληξίας. Αντιμετώπισε κάθε σύμπτωμα άμεσα. 
  • Αν πιείς αλκοόλ, χρησιμοποίησε την κατάλληλη ινσουλίνη. Μην κοιμάσαι μεθυσμένος, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσεις με υπογλυκαιμία. Το αλκοόλ αποθηκεύεται στο ήπαρ και μεταβολίζεται αργά, σε διάρκεια πολλών ωρών. Στο ήπαρ επίσης αποθηκευεται το γλυκογόνο που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των υπογλυκαιμιών από τον ίδιο τον οργανισμό. Ως διαβητικοί αντιμετωπίζουμε αυξημένο κίνδυνο για αλκοολική τοξίκωση, αν πιούμε πάρα πολύ. Just keep that in mind and manage...

    Σχόλια