Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Το πρόγραμμα Diabetes: Diagnosis, Treatment and Opportunities

Μέσα στα πλαίσια της ενημέρωσης για το Διαβήτη, ξεκίνησα ένα ακόμα course στην πλατφόρμα online εκπαίδευσης Coursera. Για όσους ενδιαφέρονται είναι ένα από τα πολλά MOOC (Massive Open  Online Course) που προσφέρουν εκπαίδευση σε όσους έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης λέγεται Diabetes: Diagnosis, Treatment and Opportunities.

Την πρώτη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τη διάκριση των τύπων του διαβήτη, την γενετική και κληρονομική προδιάθεση και τον επιπολασμό της ασθένειας σε διάφορους πληθυσμούς (επιδημιολογική μελέτη).
Την δεύτερη εβδομάδα μιλήσαμε για την παθοφυσιολογία της ασθένειας.
Η τρίτη εβδομάδα είχε να κάνει με τους τρόπους θεραπείας και την εισαγωγή πολλαπλού σχήματος φαρμάκων και ινσουλινοθεραπείας για το διαβήτη Τ2.
Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην τέταρτη εβδομάδα και ασχολούμαστε με την καλύτερη οδοντιατρική θεραπεία για τους διαβητικούς, σε ότι αφορά την τερηδόνα, την περιοδοντίτιδα και την θεραπεία αποστήματος, με εξαγωγή ή αντιβιοτικά. Ακόμα ακούσαμε τη γνώμη των οδοντιάτρων για το πως θα πρέπει να θεραπευτούν οδοντιατρικά προβλήματα σε γυναίκες με GDM (διαβήτη κύησης) ώστε να μην υπάρχουν επιπλοκές στο παιδί που κυοφορούν και κατά την διάρκεια του τοκετού.
Στα επόμενα post, θα κάνω μια λεπτομερή περιγραφή των πολύ χρήσιμων συμπερασμάτων, στα οποία επικεντρώθηκαν οι γιατροί  Lisa Kroon, Umesh Masharani, Martha Nolte-Kennedy, Katie Ferraro,  Heidimarie Windham-Macmaster, Robert Rushakoff, Maureen Mc Grath, Peggy Leong, George Taylor, για ζητήματα που μας αφορούν όλους μας....
Stay tuned......................................................
Stay Strong

Δεν υπάρχουν σχόλια: