Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Diabetes and pregnancy- Εγκυμοσύνη και διαβήτης

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές πηγές πληροφόρησης σχετικά με την εγκυμοσύνη των διαβητικών γυναικών με διαβήτη τύπου 1 (ή ακόμα και διαβήτη κύησης -gestational diabetes).
 Όμως, αποτελεί ένα θέμα, που επειδή αφορά ιατρική παρακολούθηση, ακολούθηση οδηγιών, ιατρική καθοδήγηση από ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο (αν υπάρχουν επιπλοκές, εμπλέκονται και οι γιατροί της επιμέρους ειδικότητας), πολύ προσοχή, ενημέρωση και γνώση από την πλευρά μας, της διαβητικής γυναίκας και μητέρας, αντιμετωπίζεται συχνά σαν θέμα ταμπού, ενώ πολλές γυναίκες αποτρέπονται από το να ακολουθήσουν μια φυσιολογική διαδικασία ζωής!
 Γι αυτό, είναι χρήσιμο να βασιστούμε σε προσωπικές εμπειρίες άλλων διαβητικών και βέβαια να ακούμε τις συμβουλές του γιατρού που μας παρακολουθεί. Η υγεία μας εξαρτάται από μας και η δημιουργία οικογένειας είναι μια προσωπική απόφαση, στην οποία όλες αξίζουμε να λάβουμε υποστήριξη από τον σύντροφό μας, από την οικογένεια και το γιατρό μας.
Αυτά είναι μερικά ιστολόγια που μιλούν για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό από διαβητικές μητέρες:


Μερικά sites σχετικά με την εγκυμοσύνη και ειδικοί γυναικολόγοι που απαντούν πάνω στο θέμα:
http://www.diabeticmommy.com/
Dr. Lois Jovanovic MD (diabetes and pregnancy expert)

(MEDICAL DISCLAIMER: Δεν είμαι γιατρός και γι'αυτό δεν παρέχω ιατρικές συμβουλές. Προτρέπω τους αναγνώστες να ρωτούν τους γιατρούς που τους παρακολουθούν για τις απορίες τους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: