Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δώσε τα όλα, λοιπόν.

 Όταν βρίσκεσαι εκεί, τις περισσότερες φορές, αφήνεσαι και γλυστράς αθέλητα, ως την άβυσσο…αλλά έπειτα νιώθεις να πνίγεσαι, ξέρεις ότι σου κάνει κακό και θες να ξεφύγεις, αλλά και ξέρεις ότι δεν έχεις τη δύναμη και θέλεις να μείνεις, να σ ’αφήσουν ήσυχο.
Αυτοί που σ’ αγαπούν θέλουν να σε τραβήξουν, αλλά εσύ τους απωθείς γιατί δεν καταλαβαίνεις` ανήκουν στον παλιό κόσμο και όχι στον αυτοδιαλυμένο εαυτό σου. Η καθημερινότητα βαραίνει σαν γρανίτης. Το σώμα σου φανερά καταρρέει, οι αντοχές σου εξαντλούνται και η ψυχή σου μοιάζει να είναι κλεισμένη σε κλουβί. Απελευθέρωσέ την από την κατάθλιψη, φώναξε δυνατά στον διπλανό σου, ούρλιαξε, ξέσκισε τα πνευμόνια σου, λέγοντας ότι δεν αντέχεις άλλο…Δεν φταίει μόνο η κατάσταση, φταίει η αντιμετώπιση της κατάστασης από τον καθένα. Ξέχασες την αξιοπρέπεια; σε ξεχνάει κι αυτή. Πουλιέσαι στα παζάρια εργασίας. Ξέχασες την ελπίδα; Σε ξεχνάει κι εκείνη, κοιτώντας σε κατάματα, ρωτώντας που αφιέρωσες τη ζωή σου. Ξέχασες τη θυσία; Νομίζεις ότι θυσία σημαίνει να βάλουμε φωτιά στον εαυτό μας στη μέση του Συντάγματος, να αυτοπυρποληθούμε ή να αυτοχειριαστούμε, ελλείψει χρημάτων. Ϊσως θυσία σημαίνει να βγούμε από το βόλεμά μας, έτσι απλά. Και να επενδύσουμε στο όνειρο, γιατί πια λεφτά δεν υπάρχουν. Και να πλησιάσουμε αυτόν που μας χρειάζεται, με καλές προθέσεις. Ταπεινά. Δώσε τα όλα, λοιπόν. Γιατί δεν θα τα χρειαστείς, εκεί που πάμε.  
Νιώθεις έρημος και αβοήθητος….Τότε δεν πρέπει κανείς να σ’ αγαπά. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις είναι ένα βλέμμα που θα σε κάνει να θυμηθείς ότι υπάρχεις. Δεν ωφελεί να ενδιαφερθεί κάποιος για σένα, θα βολευτείς στον εαυτό σου και θα χαθείς.
Πρέπει να βρεις τη δύναμη να θελήσεις να συναντήσεις αυτό το βλέμμα…

2 σχόλια:

Lyriel είπε...

"Νομίζεις ότι θυσία σημαίνει να βάλουμε φωτιά στον εαυτό μας στη μέση του Συντάγματος, να αυτοπυρποληθούμε ή να αυτοχειριαστούμε, ελλείψει χρημάτων. Ϊσως θυσία σημαίνει να βγούμε από το βόλεμά μας, έτσι απλά"
Υπέροχο, κυρίως πολύ εύστοχο!!

ο παρατηρητης είπε...

καλημερα καλημερα ευχαριστω που ηρθες σπιτακι μου ευχομαι κατι να δεις και να σου αρεσει